EEN HUIS KOPEN?

Je wilt graag een huis kopen en je bent flexwerker. Wij kunnen je helpen met een perspectiefverklaring. Hiermee kun je met een flexibel contract een hypotheek aanvragen.

Verklaring aanvragen

Een eigen huis kopen

Wil je een eigen huis kopen en heb je geen vast contract? Een perspectiefverklaring biedt dan uitkomst. Deze verklaring is een officieel document waarmee je een hypotheek kunt afsluiten als flexwerker. Zo is het mogelijk om een hypotheek zonder vast contract aan te vragen. Je moet dan wel minimaal een jaar voor Westerduin Personeelsbemiddeling hebben gewerkt.

perspectiefverklaring-logo

Vooruitzicht op een eigen huis

Als flexwerker moet je dus eerst een perspectiefverklaring aanvragen.  Bij het aanvragen van een hypotheek zonder vast contract wordt er gekeken naar je toekomstige arbeidsmarktkansen en of je voldoende uitzicht hebt op werk. Dit betekent ook dat je de aankomende jaren voldoende inkomen hebt en in staat bent om probleemloos de hypotheek te betalen. Zijn die kansen goed en heb je van ons een perspectiefverklaring ontvangen? Dan kun je naar een hypotheekverstrekker gaan met het vooruitzicht op een eigen huis.

Uit de volgende stappen bestaat de aanvraagprocedure:

  1. minimaal 52 weken werkzaam via Westerduin Personeelsbemiddeling;
  2. een persoonlijkheidstest;
  3. minimaal 2 referenties overleggen;
  4. persoonlijk gesprek met jouw contactpersoon over je hypotheekaanvraag.

 

Verklaring aanvragen

Heb je een
vraag?

Wat is het verschil tussen een perspectiefverklaring en een werkgeversverklaring?

Bij een werkgeversverklaring of intentieverklaring wordt gekeken of je een vast contract krijgt of hebt. Op deze manier kan bepaald worden of je hypotheeklasten kunt betalen. Heb je geen vast contract? Dan telt het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar, met een maximum van je huidige loon. Er wordt dus naar je verleden gekeken in plaats van wat er in het vooruitzicht ligt.

Bij een perspectiefverklaring wordt er naar de arbeidsmarkt en jouw achtergrond gekeken. Dit is echter geen vervanging van een werkgeversverklaring. Als je een hypotheek gaat aanvragen moet je naast de perspectiefverklaring ook een werkgeversverklaring inleveren. Westerduin Personeelsbemiddeling vult en tekent deze voor je.

Hoe vraag je een perspectiefverklaring aan?

Een perspectiefverklaring vraag je bij ons aan. Zijn de meest actuele gegevens bij ons bekend? Controleer dit eerst bij jouw contactpersoon. Vraag hierna de verklaring bij ons aan (zie hierboven). Je vult de online vragenlijst in, hierna ontvang je van ons een persoonlijkheidstest die bij deze aanvraag hoort. Deze ontvang je binnen enkele dagen. Daarna heb je een persoonlijk gesprek met jouw contactpersoon in de vestiging. Hierna ontvang je van ons de definitieve evaluatie. Is alles in orde? Dan krijg je hier het bewijs van waarmee je de hypotheekaanvraag kunt doen.

Waar kun je een hypotheek aanvragen?

Heb je de perspectiefverklaring binnen? Gefeliciteerd! Op de website van Stichting Perspectiefverklaring kun je zien welke hypotheekverstrekkers deze verklaring accepteren. Op dit moment zijn er 11 hypotheekverstrekkers die de verklaring accepteren: Obvion, Aegon, ABN AMRO, Nationale-Nederlanden, BLG Wonen, Florius, ING, Rabobank, RegioBank, SNS en De Volksbank.

Hoe lang is de perspectiefverklaring geldig?

Als je de perspectiefverklaring van ons ontvangt, is deze vanaf de ontvangstdatum zes maanden geldig. Maak eerst concrete plannen voor een huis voordat je de verklaring aanvraagt. Je moet ook in dienst zijn bij Westerduin Personeelsbemiddeling op het moment dat je de verklaring bij een hypotheekaanvraag gebruikt.