Belangrijke wijzigingen in de pensioenwetgeving; moet jij ook in actie komen?

Nieuwsbericht

Belangrijke wijzigingen in de pensioenwetgeving; moet jij ook in actie komen?

13-12-2018

Vanaf 1 januari 2019 verandert de pensioenwetgeving en dit kan ook voor jou belangrijk zijn! Hieronder lees je of jij actie moet ondernemen.

Kleine pensioenen vervallen

Per 1 januari 2019 vervallen de kleine pensioenen. Dit zijn de pensioenen met een bedrag tot € 2,- bruto per jaar. Heb jij zo’n klein pensioen en doe je niets; dan ben je het kwijt en gaat het naar het pensioenfonds. Om dit te voorkomen moet je even de volgende stappen doorlopen:

  • Ga naar mijnpensioenoverzicht.nl
  • Klik op ‘’Bekijk mijn pensioenoverzicht’’. Je moet hiervoor inloggen met je DigiD
  • Kijk naar je opgebouwde pensioenen en check of er een bij zit van minder dan € 2,- per jaar.
    • Ja? Neem contact op met dit pensioenfonds. Je kunt het pensioen laten uitbetalen of over laten zetten naar je huidige pensioenfonds.
    • Nee? Dan hoef jij niets te doen.

 

Pensioenen tot € 474,11

Het kan ook zo zijn dat je een klein pensioen hebt opgebouwd, welke meer is dan € 2,- maar niet hoger is dan € 474,11 is. Op dit moment mag jouw pensioenfonds dit nog afkopen en op jouw bankrekening storten. ‘’Lekker zo’n extra zakcentje’’, zal je misschien denken, maar wanneer jij later met pensioen gaat, is dit geld er niet meer en heb je dus minder om van te leven. De overheid wil dit dan ook voorkomen en daarom worden deze pensioenen vanaf 1 januari 2019 niet meer uitbetaald, maar samengevoegd met jouw huidige pensioenfonds. Hierdoor bouw je meer pensioen op voor later.

Heb je vragen over je pensioen of wil je hulp bij het regelen van bovenstaande? Bel ons of loop gerust eens binnen bij één van onze vestigingen.