gpi-certificaat

Nieuwsbericht

Op de bouwplaats geldt vanaf 1 april het GPI certificaat

11-03-2019

Vanaf 1 april a.s. zijn medewerkers op de bouwplaats verplicht een certificaat voor de Generieke Poort Instructie (GPI) te hebben. De GPI is in het leven geroepen om de veiligheid om de bouwplaatsen te verbeteren en de regels meer uniform te maken. De verplichting geldt voor eigen medewerkers, maar ook voor ingeleende arbeidskrachten.

Wat betekent dit in de praktijk? Alle medewerkers moeten een online toetsing volgen om een GPI certificaat te verkrijgen. Er zijn modules voor de sectoren Infra, Bouw & Utiliteit en Installatie. Wanneer de toetsing met positief resultaat is afgerond, ontvangt men het certificaat welke 1 jaar geldig is.

Westerduin vindt veiligheid op de werkvloer enorm belangrijk en is op dit moment bezig om alle medewerkers GPI te certificeren. Dit betekent dat ingeleende werknemers, welke werkzaam zijn in de bovengenoemde sectoren, vanaf 1 april allemaal netjes GPI gecertificeerd zijn. Wij verplichten onze medewerkers om het certificaat bij zich te dragen tijdens het werk, zodat aangetoond kan worden dat de GPI met goed gevolg is afgerond. Nieuwe medewerkers volgen de GPI toetsing direct bij indiensttreding.

Denk u er aan uw eigen medewerkers ook te certificeren? Dit kan gemakkelijk digitaal via https://gpi.explainsafe.nl