CORONA

Het Corona virus treft ons allemaal. Veel werk staat stil, maar ook héél veel bedrijven hebben jouw hulp hard nodig. Help Nederland draaiende te houden. Bekijk onderste vacatures om te zien waar jij van betekenis kunt zijn. Heb je vragen over Covid-19 en wat dit voor jouw werksituatie betekent?
Bel 0347-238080.

Nieuws & updates

11 juni | Noodregeling voor Flexwerkers

Er komt toch nog een noodregeling voor flexwerkers die zonder werk en geld zitten door de coronacrisis. De regeling is bedoeld voor werknemers met een flexibel contract, die door de coronacrisis (bijna) geen inkomsten hebben en geen uitkering kunnen krijgen. Vanaf 22 juni kunnen zij tot 550 euro per maand krijgen.

Eerder zag minister Koolmees (SZW) het nog niet zitten om de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) in te voeren. Maar onder druk van het parlement komt de TOFA er nu toch, schrijft de minister van SZW aan de Tweede Kamer.

Wel zijn de voorwaarden aangepast en is het uitkeringsbedrag verlaagd. Door de aanpassingen komen nu ook mensen die flexwerk als bijbaantje hadden (zoals veel studenten) nu ook in aanmerking voor een uitkering.

Aanvragen vanaf 400 euro per maand.
In een eerder voorstel van de regeling moest een flexwerker minstens € 500 bruto hebben verdiend in februari 2020 om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming. Dit bedrag wordt verlaagd naar € 400 bruto. Hiermee kan een grotere groep werkenden, waaronder studenten, de tegemoetkoming aanvragen.

De hoogte van het uitkeringsbedrag wordt € 550 bruto per maand over de maanden maart, april en mei. Deze hoogte sluit beter aan bij het drempelbedrag van € 400. Bovendien krijgen mensen dan niet veel meer uitkering dan ze eerder zelf verdienden. Het maximuminkomen over april wordt ook vastgesteld op € 550 bruto. Mensen die in april meer verdienden, komen dus niet in aanmerking voor de TOFA.

UWV gaat de regeling vanaf 22 juni uitvoeren
Het UWV heeft de opdracht gekregen om de TOFA uit te voeren. De precieze inhoud van de regeling wordt volgende week pas tot in de details bekend. Als het goed verloopt met de techniek, opent UWV vanaf 22 juni 2020 de online aanvraagloketten voor de TOFA. Ook komt er dan een speciaal telefoonnummer voor vragen van werkloze flexwerkers. Meer informatie en aanmelding voor de regeling kan op de website van het UWV via deze link.

31 maart | Solliciteren in Coronatijd!

Update Helaas is het niet volgens de richtlijnen van het RIVM om nu face-to-face af te spreken. Maar tegenwoordig betekent dat niet perse dat we elkaar ook niet hoeven te zien!

Aan ons is de taak een baan te vinden dat het best bij jou past. Daarom vinden we het fijn om te weten wie je bent. Jij bent voor ons meer dan alleen een CV. En daarom nemen we graag de tijd om met je af te spreken. Helaas moet dat even op een andere manier; videobellen.

Bekijk hoe we dat doen

 

18 maart | Update m.b.t. regelingen overheid

Op dit moment worden er door de overheid verschillende regelingen in het leven geroepen voor het bedrijfsleven en haar medewerkers. Vertrouw erop dat wij als uitzendbureau er alles aan doen om maximaal gebruik te maken van de faciliteiten die de overheid biedt. Als we weten wat dat concreet voor jou betekent, geven we jou hierover een update via onze kanalen of nemen we persoonlijk contact met je op.
Heb je nog vragen? Bel gerust het Coronateam via 0347-238080.

16 maart

Het Corona virus treft ons allemaal. Veel werk staat stil, maar ook héél veel bedrijven hebben jouw hulp hard nodig. Onze vestigingen blijven open! Natuurlijk staan onze mensen voor je klaar om met je mee te denken over hoe jij Nederland draaiende kan houden. Vanwege de hygiëneregels doen we dit via telefoon, video en skype. Zit je thuis en wil je aan de bak? Bel onze vestigingen (klik op onderstaande link). We hebben genoeg werk!

Heb je vragen over Corona en wat dit voor jouw werksituatie betekent? Voor onze klanten geldt natuurlijk hetzelfde. We beantwoorden ook heel graag al uw vragen over het virus Covid-19.
Neem contact op met ons Coronateam via: 0347-238080.

PLEKKEN WAAR JIJ NÚ VAN BETEKENIS KUNT ZIJN:

Heftruckchauffeur

VEENENDAAL 40+ uur Fulltime
Bekijk vacature

Magazijnmedewerker Goederenontvangst

Ede 40 uur Fulltime
Bekijk vacature

Orderpicker

VEENENDAAL 40 uur Fulltime
Bekijk vacature

Productiemedewerker

Tiel 40 uur Fulltime
Bekijk vacature

Groenmedewerker

Geldermalsen 40 uur Fulltime
Bekijk vacature

Magazijnmedewerker Tiel

Tiel 40 uur Fulltime
Bekijk vacature

Orderpicker

Ede 40 uur Fulltime
Bekijk vacature

Reachtruckchauffeur

Ede 40 uur Fulltime
Bekijk vacature

Magazijnmedewerker

Vianen 38 uur Fulltime
Bekijk vacature