Menu

Nieuwsbericht

Westerduiner in de spotlight: William

05-11-2018

Vandaag staat William in de spotlight! William kun je onderhand wel een oude rot in het vak bij Westerduin Personeelsbemiddeling noemen. Ik spreek hem na de cultuurbijeenkomst in Apeldoorn en zijn conclusie is wel dat ‘ie zichzelf niet ziet als een typische millennial. “Ik volg liever niet het geijkte pad. Al mijn vrienden zijn nog láng niet getrouwd en beginnen ook nog niet aan kinderen, maar hier bij Westerduin Personeelsbemiddeling ben je dan wel een beetje een uitzondering. Ik vind het juist leuk om het een beetje anders te doen.”

Wil je iets over jezelf vertellen?

Ik ben William en ik werk iets langer dan vier jaar bij Westerduin Personeelsbemiddeling. Ik ben begonnen in Tiel als Intercedent New Business. Op een gegeven moment werd Gorinchem geopend en mocht ik helpen deze vestiging op te starten. Privé: ik hou heel erg van reizen. Over een week ga ik naar Nepal en ben ik bijna een maand uit de running. Verder ben ik 28 jaar oud, vrijgezel en ik woon in Ameide (wat? Een dorp vlakbij Vianen). Ik geniet heel erg van biertjes drinken met mijn vrienden en familie. O ja, en ik heb Communicatie gestudeerd.

Wat maakt dat jij het al ruim vier jaar naar je zin hebt bij Westerduin?

De hele cultuur van de organisatie. Dat ik naast collega’s ook vrienden maak hier. En ook dat er waardering is. Ik voel me altijd gezien. Dat Wim hier werkt. (Wim loopt ondertussen met een doekje langs, omdat ‘ie nog de rommel van de cultuurbijeenkomst aan het opruimen is.) Ik vind het trouwens ook leuk dat ik ben meegegroeid met de organisatie. Ik heb hier leuke stapjes mogen maken, je groeit mee. Je raakt mee verweven met het bedrijf. Toen ik begon vier jaar geleden, kreeg ik een rondleiding in het oude pand van vestiging Nijmegen. Daar zaten ze gewoon binnen te paffen. Ik dacht: waar ben ik beland?! Toen was dat nog normaal. In Tiel was het ook een oude gezellige bende, maar dat was prima! Er stond een tafeltennistafel, een oude gele versleten bank en we reden in zwarte leaseauto’s met rood logo, een Suzuki Swift of een Toyota Aygo. Ik heb alles zien ontwikkelen, ik weet nog dat ik tijdens de verbouwing van vestiging Tiel buiten op de grond contracten heb zitten tekenen, omdat ik niet naar binnen kon. Ik kijk heel goed terug op de tijd, het was echt een jonge-honden-cultuur.

Wat vind je het leukst aan jouw werk?

In deze functie vind ik het begeleiden, coachen en inwerken van mensen erg leuk. Je ziet ze echt een ontwikkeling doormaken. Daarnaast houd ik van de hectiek. Een dag loopt nooit zoals je denkt, het is heel ad-hoc. Soms is dat irritant, maar ik houd wel van die dynamiek. Het werk inhoudelijk vind ik ook heel leuk. Je hebt in dit werk veel meer invloed dan we soms denken. Het gaat er om dat je je manier van communiceren kunt aanpassen op de desbetreffende kandidaat of klant. Dat kan het verschil maken in het wel of niet starten van iemand.

Wat is voor jou een uitdaging in je werk?

Wat voor mij een blijvende uitdaging is, is dat wanneer het resultaat goed is, je je goed voelt. Maar als het resultaat minder is, dan voel je je minder goed. Het is een uitdaging om dat los te koppelen. Als de cijfers niet goed zijn, dan moet je ook de focus blijven leggen op wat wel goed gaat, dit hoeven niet per se euro’s te zijn. Je gevoel dus niet altijd laten afhangen van het resultaat. Dat proces heeft me veel tijd gekost en dat gevoel ervaar ik soms nog steeds.

Wat mis je in Gorinchem?

Lastig! Want ik mis de mensen, maar de mensen in Nieuwegein vind ik ook heel leuk! Ik had een leuke klik met die gasten daar. Qua werk vond ik het in Gorinchem echt heel gaaf om van niets iets te maken. Die groei en ontwikkeling was heel leuk, maar missen is een groot woord. In Nieuwegein is het weer iets hectischer, dat spreekt me nu meer aan.