Menu

Dè visie van Westerduin Personeel

Nieuwsbericht

‘Zonder Westerduin was ik nu nog heftruckchauffeur’

31-01-2018

In 2008 verhuist de Turkse Recai Sicim (46) naar Nederland. Via Westerduin vindt hij een baan die goed bij hem past. Recai: “Die gasten van Westerduin kunnen zo goed mensen bij elkaar brengen.”

“Ik had een leuke baan bij Wehkamp als lader toen een vriend van mij begon over Westerduin”, steekt Recai van wal. “Op dat moment was ik helemaal niet op zoek naar iets anders ofzo. Maar een gesprekje met de mensen van Westerduin kon vast geen kwaad. Ik ging ernaartoe en het klikte gewoon.” Kort na het gesprek vroeg Westerduin of Recai op gesprek wilde gaan bij transportbedrijf Simon Loos. “‘Ik heb een baan, ik kan niet zomaar gaan’, zei ik. Westerduin overtuigde me om het gesprek aan te gaan. Dat kon toch geen kwaad? Zien we dan wel weer verder. Dus ik ging. Een dag na het gesprek kreeg ik telefoon van Simon Loos, ze wilden het liefst dat ik zo snel mogelijk zou beginnen. Bij Wehkamp kreeg ik geen duidelijkheid, dus ik vertrok en ging aan de slag als heftruckchauffeur bij Simon Loos.”

Altijd welkom
Het pand van Simon Loos stond destijds naast het kantoor van Westerduin. Recai ging geregeld bij hen op bezoek. “Ik kan af en toe heel vervelend zijn op een goede manier”, zegt Recai lachend. “We hebben veel gelachen samen. Als de mensen van Westerduin buiten stonden te roken, kwam ik ze pesten. Dan zeiden ze dat ik een week lang niet mocht langskomen, maar een uur later stond ik weer binnen. Weet je, voor mij voelde het niet als een uitzendbureau. Dan zou ik niet naar binnen lopen om even te praten. Bij Westerduin deed ik dat wel. Ik voel me altijd welkom, alsof je een huiskamer van vrienden binnenloopt.”

Recai heeft volgens eigen zeggen veel te danken aan Westerduin. “Die gasten kunnen zo goed mensen bij elkaar brengen. Van hen leerde ik ook dat ik meer in me heb dan ik dacht. En ik heb het  laten zien. Toen ik bij Simon Loos begon, moedigden de jongens van Westerduin me aan: ‘Je kan het best!’ En ze kregen gelijk, na vier maanden had ik een contract en kon ik aan de slag als heftruckchauffeur en na zes maanden was ik teamleider. Wie had dat vooraf gedacht? Bij Westerduin wisten ze wat ik in me had.”

Verder gekomen
Lange tijd werkte Recai bij Simon Loos, daarna ging hij als heftruckchauffeur aan de slag bij Lidl. Toen ik hier werd aangenomen, kwamen ze aanzetten met taart. Prachtig dat een uitzendbureau dat voor je doet! Nu werk ik via Westerduin bij Gispen Projectinrichting. Ik begon als medewerker technische dienst en nu zit ik als magazijnbeheerder op kantoor. Ik doe van alles: het magazijn beheren, inventariseren en containers ontvangen uit China. En ik vind het prachtig! Zonder Westerduin was ik nog een doodnormale heftruckchauffeur. Het is al een tijd geleden dat ik de jongens heb gesproken, ik mis ze wel!”